Terug

Deze webwinkel is te koop! mail voor meer informatie

  • Snelle levering
  • Goede kwaliteit
  • Lage bezorgkosten € 55,00

MDF plaat

MDF plaat standaard, V313 vochtwerend en MDF platen met lakdraagfolie bestel nu direct uw MDF plaatmateriaal online voor scherpe prijzen.

MDF plaat

MDF plaat standaard, V313 vochtwerend en MDF platen met lakdraagfolie bestel nu direct uw MDF plaatmateriaal online voor scherpe prijzen.

Van de plaat materialen zijn de MDF platen zeer populair om bijvoorbeeld zelf meubels of kastdeuren van te maken. De plaat is opgebouwd uit gedroogde houtvezels die worden gemengd met een kunsthars waarna ze in een plaat worden geperst. De Medium Density Fibreboard afgekort MDF plaat is zeer goed te bewerken. MDF plaat laat zich gemakkelijk boren, zagen, frezen, schroeven, spijkeren en het splintert niet. Het heeft een grote buigsterkte en werkt niet of nauwelijks.

Bij bepaalde MDF toepassingen zoals voor schappen of rekken kunnen deze na verloop van tijd door de belasting erop doorbuigen. Dikkere platen vanaf 18 mm zijn doordat deze worden geperst minder vast en zijn hierdoor in de kern poreus. Hoe dikker de plaat hoe groter de kans op een poreuze kern. Dit is mogelijk te merken bij het afwerken van de zijkanten wanneer de MDF plaat is gezaagd. Door de poreuze structuur krijgt de plaat een zuigende werking wanneer deze wordt geschilderd. Aangeraden wordt om twee lagen grondverf aan te brengen waarna de plaat afgelakt kan worden of een MDF plaat met lakdraagfolie toepassen deze is al voorzien van een laag grondverf en kan direct afgelakt worden.

Zorg bij het verwerken van MDF voor persoonlijke beschermings middelen die ervoor zorgen dat bij het zagen, boren en frezen geen houtstof wordt ingeademd. OKe-Bouwmaterialen.nl levert standaard MDF platen met een persing van ca. 720kg/m3, groene waterwerende MDF platen V313, MDF platen met lakdraagfolie en door en door gekleurde MDF platen uit voorraad. Eenvoudig online bestellen en snel geleverd.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »