Terug

Deze webwinkel is te koop! mail voor meer informatie

  • Snelle levering
  • Goede kwaliteit
  • Lage bezorgkosten € 55,00

MDF plaat standaard

Bestel uw MDF plaat standaard nu online bij OKe-Bouwmaterialen.nl voor een scherpe prijs. MDF platen leverbaar in de maten 2440x1220 en 3050x1220 mm.

Filters

MDF plaat standaard

MDF plaat standaard

Van de plaat materialen zijn de standaard MDF platen zeer populair om bijvoorbeeld zelf meubels of kastdeuren van te maken. De plaat is opgebouwd uit gedroogde houtvezels die worden gemengd met een kunsthars waarna ze in een plaat worden geperst. De Medium Density Fibreboard afgekort MDF plaat is zeer goed te bewerken. MDF platen zijn gemakkelijk te boren, zagen, frezen, schroeven, spijkeren en het splintert niet. Het heeft een grote buigsterkte en werkt niet of nauwelijks.

Bij bepaalde MDF toepassingen zoals voor schappen of rekken kunnen deze na verloop van tijd door de belasting erop doorbuigen. Dikkere MDF platen vanaf 18 mm zijn doordat deze worden geperst minder vast en zijn hierdoor in de kern poreus. Hoe dikker de plaat hoe groter de kans op een poreuze kern. Dit is mogelijk te merken bij het afwerken van de zijkanten wanneer de MDF plaat is gezaagd. Door de poreuze structuur krijgt de plaat een zuigende werking wanneer deze wordt geschilderd. Aangeraden wordt om twee lagen grondverf aan te brengen waarna de plaat afgelakt kan worden of een MDF plaat met lakdraagfolie toepassen deze is voorzien van een witte lakdraagfolie en kan direct afgelakt worden.

Zorg bij het verwerken van MDF platen voor persoonlijke beschermings middelen die ervoor zorgen dat bij het zagen, boren en frezen geen houtstof wordt ingeademd. OKe-Bouwmaterialen.nl levert standaard MDF platen met een persing van ca. 720kg/m3 in de afmetingen 2440x1220 en 3050x1220 mm uit voorraad in een groot aantal diktes. Eenvoudig online bestellen en snel geleverd.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »