Terug

Deze webwinkel is te koop! mail voor meer informatie

  • Snelle levering
  • Goede kwaliteit
  • Lage bezorgkosten € 55,00

OSB platen / constructieplaat

OSB platen constructieplaat online bestellen OSB platen zijn leverbaar als OSB2 en OSB3 plaat in verschillende afmetingen. OSB platen voor een scherpe prijs.

Filters

OSB platen / constructieplaat

OSB platen constructieplaat online bestellen OSB platen zijn leverbaar als OSB2 en OSB3 plaat in verschillende afmetingen. OSB platen voor een scherpe prijs.

OSB platen Oriented Strand Board zijn vervaardigd uit verschillende lagen strands.

Dit zijn dunne lange houtspaanders die speciaal op een vooraf bepaalde lengte en dikte vervaardigd zijn. De houtspaanders voor de OSB platen worden voorzien van een synthetische lijm waarna het geheel onder hoge druk en temperatuur wordt samengeperst. Om de juiste eigenschappen voor een hoogwaardige constructieplaat te verkrijgen worden de spaanders in de twee buitenste lagen in de lengterichting van de OSB plaat gericht of zoals de fabrikanten dat noemen, georiënteerd. De binnenste laag houtspaanders worden afhankelijk van de fabrikant of willekeurig maar meestal haaks op de buitenste houtspaanders gericht.

Voor het productieproces worden geen volgroeide bomen gebruikt. Hiervoor worden alleen dunne stammen gebruikt uit goed en verantwoord beheerde bossen. De OSB platen zijn volledig recyclebaar en zijn uitstekend vooraf of op locatie te zagen, boren, schaven, schroeven, nieten, frezen en te verlijmen. Gebruik voor het spijkeren, schroeven of nieten verzinkte of RVS bevestigingsmaterialen.

OKe-Bouwmaterialen.nl levert OSB platen in twee verschillende kwaliteiten: OSB2 platen voor last dragende constructies in droge omstandigheden (R.V. < 65%), en OSB3 platen voor last dragende constructies in vochtige omstandigheden (R.V. < 80%). De draadnagels, schroeven, of nieten voor de bevestiging van de platen moeten minimaal 1 cm uit de rand worden aangebracht. De OSB platen met tong en groef dienen op de naden verlijmt te worden.

Een groot voordeel van OSB plaat ten opzichte van multiplex plaat is dat de OSB platen niet delamineren, wat inhoud dat samenhang tussen de lagen niet verdwijnt, de platen hebben een grote gelijkvormigheid, hebben geen kwasten, noesten of inwendige holtes. Door het toepassen van OSB platen heeft u een hoge kwaliteit constructieplaat voor een goedkope prijs die niet onder doet voor een multiplexplaat.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »